article

Höjdpunkter från Biner Academy 2018

Här samlar vi artiklar från det gångna året som hjälper dig att hitta rätt i den agila djungeln, ge dig det senaste inom enterprisearkitektur samt ge dig en inblick i vilka vi är och vad vi gör.


Skala dina agila uteckling med SAFe

SAFe® är en relativt ny men alltmer populär metod för att implementera agila arbetssätt på enterprisenivå i en organisation. Metoden tar avstamp i skaparen Dean Leffingwells två böcker, Scaling Software Agility och Agile Software Requirements.

Läs mer om vilka problem SAFe löser, vilka fördelar det ger samt vilka steg som kan tas för att implementera SAFe.

 

Hur förhåller sig DevOps till SAFe?

DevOps kulturen är här för att stanna och så är även olika sätt att skala upp agil systemutveckling, där ramverket SAFe just nu är ledande. SAFe tar sig an DevOps via något som förkortas CALMR.

Läs mer om hur du med CALMR som ledstjärna kan skala upp DevOps att fungera i en SAFe implementation.

 

3 briljanta sätt att ge teamen rätt förutsättningar

Finansierar ni projekt som börjar och slutar varje år, eller finansierar ni stabila team som tar fullt ansvar för produkten eller tjänsten under hela dess livscykel?

Läs om tre sätt att organisera er som kommer att hjälpa er lyckas i ert agila arbete.

 

Vad gör du när arbetsbelastningen för utvecklings- och IT-verksamheten ökar dramatiskt?

Vi känner alla till de typiska IT-beteendena där utvecklare sjösätter till synes otestade lösningar och låter drift och förvaltning plocka upp spillrorna. Vi hör utvecklare som klagar över de hinder och svårigheter som uppstår när drift och förvaltning försenar en driftsättning och om de krav som ställs på utvecklare att hantera mindre uppdateringar, akuta problem och applikationer som inte fungerar.

Läs mer om simulationen ”The Phoenix Project” som bygger på den banbrytande boken med samma namn och som låter dig uppleva hur man tillämpar DevOps principer för att uppnå betydande förbättringar och affärsvärde.

 

Vad exakt gör en Business Analyst?

Hur förklarar du för folk vad det är du gör om dagarna om du jobbar som Business Analyst? Frågan uppstår ofta på bröllop och andra sociala tillställningar när du kortfattat ska presentera dig själv för någon du aldrig träffat.

Genom att utveckla vissa förmågor kan en BA framgångsrikt hjälpa till i kommunikationen genom att underlätta och förenkla diskussioner, framföra en djupare förståelse och möjliggöra att de rätta ändringarna utförs på ett yrkesmässigt sätt.

Läs den här artikeln för att svara på frågan “vad är det du gör” lite mer självsäkert och kortfattat.

 

Ett betydande framsteg för Enterprise Architecture

En stor nyhet 2018 var att TOGAF 9.2 lanserades. Den var den första stora uppdateringen sedan TOGAF-standarden, version 9.1, publicerades i december 2011 och innehåller bland annat förbättringar i struktur och kapitelindelning samt i avsnittet kring målanalys

Läs om alla nyheter i uppdateringen.

 

Tack för ett givande år!

Vi vill tacka alla som har kommit på våra seminarier, gått våra kurser och följt oss under året. Vi planerar fler givande möten nästa år och ser fram emot att träffa många av er då.

Önskar er ett Gott Nytt 2019!