Seminarie Självledarskap - leda sig själv för att kunna leda andra

Ämne
Nätverk
En nätverkskväll av kvinnor för kvinnor inom digitalisering
Längd
17.00-20.00

Kursdatum

Inga tillgängliga datum

Tack vare det stora intresset och efterfrågan för vårens event "Självledarskap- leda sig själv för att leda andra" öppnar vi nu upp för ett nytt datum med samma tema och inriktning.

Vi tror att självledarskap är en nyckelfaktor för att skapa en kultur där människor är mer benägna att ta initiativ och ansvar för att uppnå organisationens mål. Genom att ta ansvar för vårt eget ledarskap, kan vi också påverka och inspirera andra att göra detsamma.

Den 21 september bjuder vi på Biner kvinnor som arbetar inom digitalisering till en inspirerande kväll där vi kommer att introducera och diskutera konceptet självledarskap, samt hur man kan tillämpa det
inom teamarbete. Du får möjlighet att tillsammans med våra inspirerande talare delta i en workshop
där vi djupdyker i ämnet självledarskap samt diskuterar hur vi kan integrera självledarskap i
våra respektive roller och team för att uppnå framgång.


Agenda för kvällen

17.00 Fördrink och mingel

17.15 Introduktion och presentation av samtalsledare 

17.30 Självledarskap  

18.30 Paus

18.45 Workshop och mat

20.00 Sammanfattning och goodiebags

(agendan kan komma att justeras)

Mimmi Nyman

Självledarskap blir allt viktigare i dagens snabbrörliga och föränderliga värld. När du tar kontroll över din inre dialog och medvetet väljer dina handlingar, skapar du en starkare anknytning till dina mål och en känsla av autenticitet i det du gör. Att utveckla självledarskap handlar bland annat att agera istället för att reagera, vilket möjliggör bättre förmåga att navigera i en föränderlig omvärld. I en tid när individer har möjligheten att välja sina egna sammanhang och styra sin vardag blir förmågan till självledarskap alltmer betydelsefull. Genom medveten reflektion och aktiv självanalys kan människor ta kontroll över sina beslut och agera på ett proaktivt och medvetet sätt. Denna kväll kommer vår HR-ansvarig Mimmi Nyman att presentera självledarskap som grundläggande för medvetna beteenden och visa på konkreta strategier i hur man kan utveckla sitt eget självledarskap.

Elin Birkestad

Vi stöter på utmaningar överallt – ibland kan det kännas motigt.
Det kan vara en kollega som lämnar stickande kommentarer eller de chefer som ger oss motstridig feedback. Men hur kan vi använda självledarskap som verktyg för att guida oss själva genom dessa situationer? Feedback är en viktig del av vår personliga utveckling. Vilken feedback vi väljer att lyssna på och hur använder vi den för att stärka vårt självledarskap idag? Elin Birkestad berättar utifrån sina lärdomar om att växa i självledarskapet genom att förstå sig själv och att förstå andra.

Josefin Nilsson

Som produktägare, projektledare, chef eller scrummaster tycker jag att självledarskap är ett fantastiskt verktyg för att kunna jobba framgångsrikt. Som konsult inom digitalisering behöver vi ofta få grupper att utmana sig själva och flytta sina egna gränser. Under kvällen kommer jag att ge exempel på hur jag, genom reflektion och förändrad kommunikation nått bättre resultat med teamen.
Josefin Nilsson kommer att berätta om hur man kan förbättra prestationer och uppnå mål genom att utveckla den egna kommunikationsförmågan och redskap för reflektion.

Genom medvetenhet och självreflektion kan vi välja att agera istället för att reagera. Vi kan navigera bättre i vår omvärld, må bättre och utvecklas i de sammanhang vi tillhör.
Mimmi Nyman, HR

Anmäl dig

Inga tillgängliga datum
Kontakta oss för information om nästa kursstart.