article

Möt Martin Kvarnered: en drivkraft inom konsultbranschen

Martin Kvarnered är en erfaren konsult på Biner, som just nu arbetar med ett spännande projekt på Volvo Energy. Med en bakgrund som civilekonom och omfattande erfarenhet inom IT, system, försäljning, affärsutveckling och projektledning, har Martin sedan 2017 bidragit till Biners framgång genom att leda flera stora projekt. För närvarande leder han ett kritiskt initiativ på Volvo Energy som fokuserar på att utveckla laddinfrastruktur för eldrivna tunga fordon. Lär känna Martin och hans resa på Biner här nedan.


Kan du berätta lite kort om dig själv?
 Jag har en bakgrund som civilekonom från Uppsala universitet och har genom åren axlat flera olika roller där jag samlat på mig erfarenhet inom IT, system, försäljning, affärsutveckling och projektledning. Sedan 2017 har jag arbetat som konsult på Biner och haft möjlighet att arbeta i flera spännande roller och projekt.  

Just nu är jag involverad i ett spännande projekt på Volvo Energy som handlar om att driva på utvecklingen av laddinfrastruktur och erbjuda publika laddtjänster för eldrivna tunga fordon. Det är ett stimulerande initiativ där jag får tillämpa mina kunskaper och erfarenheter för stötta teamet på Volvo Energy att skala tjänsten med fler kundfunktioner, fler partnerskap och nå ut på fler marknader. På min fritid tycker jag om att träna, umgås med familjen, tillbringa tid vid fotbollsplanen, spela golf, laga god mat och läsa bra böcker.

Kan du berätta lite kort om det projektet du jobbar med just nu?
  Projektet är ett av Volvo Energys nyckelinitiativ som handlar om att skapa publika laddtjänster för eldrivna lastbilar. Målet är att skapa en effektiv och användarvänlig laddtjänst som gör det enkelt att hitta laddplatser, boka, ladda och betala.  som möter behoven på marknaden. Som programledare samordnar jag olika utvecklingsteam inom Volvo och skapar översikt med avseende på partnersamarbeten och utrullning på nya marknader

Vilka är de centrala delarna i arbetet? 
En nyckelaspekt av mitt arbete är säkerställa översikt och framförhållning och se till att vi föder våra utvecklingsteam med ett kontinuerligt flöde av krav och tydliga prioriteringar. Vi strävar efter att det finns sömlös samverkan mellan utvecklingsteamen inom Volvo och våra externa partners. Det handlar om att driva utvecklingen av nya funktioner och förbättringar för laddningstjänsten för att möta och överträffa användarnas förväntningar. Dessutom är det avgörande att vi upprätthåller höga kvalitetsstandarder, att tjänsten har hög tillgänglighet och att vår laddningstjänst kontinuerligt anpassas efter marknadens utveckling. 

Vilka skulle du säga är de viktigaste nycklarna att lyckas som konsult?
 Som konsult är tålamod och tillit till sin förmåga att ta sig an nya utmaningar av yttersta vikt. Att vara nyfiken och öppen för kontinuerlig inlärning är också avgörande för att snabbt anpassa sig till olika miljöer och projekt. Dessutom är förmågan att skapa och upprätthålla starka samarbetsrelationer både internt och externt en nyckelkomponent för framgång i mitt uppdrag.

Vad skulle du säga är det bästa med att vara konsult på Biner? 
Det bästa med att vara konsult på Biner är den mångsidiga och dynamiska arbetsmiljön. Sedan jag började 2017 har jag haft möjlighet att arbeta i olika spännande roller och projekt inom IT, affärsutveckling och projektledning. 

Utöver de spännande uppdragen erbjuder Biner en plattform där jag tillsammans med likasinnade kollegor erbjuds intern kompetensutveckling som kontinuerligt utvecklar och förfinar mina kompetenser som jag sedan kan applicera i mina konsultuppdrag. Det är en stimulerande och lärorik arbetsmiljö där jag får möjlighet att växa professionellt och personligt tillsammans med otroligt fina kollegor.

Vilken teknik använder du för att hantera stress? 
För mig är fysisk aktivitet, särskilt löpning utomhus, en bra stressventil. Att ge mig ut på en löprunda hjälper mig att rensa tankarna och få nya perspektiv på utmaningar jag står inför. Det är ett kraftfullt sätt som bidrar till mitt mentala och fysiska välbefinnande, vilket är avgörande i en krävande arbetsmiljö. 

Vill du veta mer om oss och vilka vi är?  Besök https://www.biner.se/om-oss för att lära känna oss ännu bättre!