Berättelsen om oss

»Vi är ett konsult- och utbildningsföretag, som verkar i gränssnittet mellan verksamhet och IT.

Hos oss arbetar branschens främsta experter inom agila arbetssätt, verksamhetsanalys, arkitektur och projektledning. Vad behöver du hjälp med?

Jag ser fram emot att träffa dig och prata om era utmaningar.«

Henrik Attefors, VD Biner Academy

Vad är framgångsfaktorn?

Inom all verksamhetsutveckling är kunskap och kompetens avgörande. Hos Biner finns branschens främsta experter och vi stöttar dig i digitaliseringen av din organisation. Vi är en oberoende leverantör och rekommenderar alltid de lösningar som passar bäst för ditt företag. Våra konsulter arbetar även med utbildning i en unik kombination av teori och praktik.

Full fart framåt

Allt är inte affärsnytta, kunder och kompetenser. Utanför våra utmanande uppdrag är vi ett aktivt och äventyrligt team, med stark sammanhållning inom företaget. För att arbeta som ett lag måste man träna som ett lag – både inom sin verksamhet och under informella former. Flera av bilderna på vår webbplats och i våra kurskataloger kommer från våra äventyr på mountainbike, skidor eller klippväggen.

Fredrik Jalve

Konsult & kursledare

»Vi samlade ihop en grupp konsulter, marknadsansvarig och företagsledning och åkte iväg till Åre. Det var precis i början av året, mörkt, kallt och inte så mycket annat folk. I det vintermörkret föddes Biner Academy.«

Antje Schütt

Konsult

»Jag lärde mig svenska här och fick alltid stöd från kollegor och chefer, men de var för snälla och rättade mig inte när jag sade fel. I ett helt år skrev jag 'förförande' istället för 'fortfarande' i alla e-mails. Det skrattar jag fortfarande åt.«

Biner har stöttat flera av Sveriges bästa företag

Ikea Volvo Molnlycke Health Care Skf Stockholm Lans Landsting Sveriges Riksdag Swedbank Transportstyrelsen Vastra Gotalandsregionen Vasttrafik Vattenfall Zenuity Wirelesscar Volvo Penta Toyota Material Handling Stena Metal Skatteverket Region Jönkopings län Volvo Group
På konferens i Hemsedal

Medarbetare

Helheten är större än summan av delarna

Vårt team består av cirka 30 medarbetare som är lika dedikerade på arbetet som i tävlingar utanför jobbet. På Biner lutar vi oss inte tillbaka och hoppas på det bästa – vi satsar stenhårt framåt.

Träffa hela teamet

Framgångsresan #

Vi ska inte bli långrandiga, men..

 • Biner rivstartar
  Lars Lundgren och Henrik Attefors startade Biner 2001 och de fick direkt med sig ett par konsulter från sin tidigare arbetsplats. Efter sex månader kom dotcom-kraschen och efterfrågan på it-konsulter sjönk som en sten. Vi såg att våra kunder behövde hjälp med att driva förändringsarbete, sätta nyckelroller och upphandla kravspecifikationer.
 • Securing Progress
  Volvo och Fortum blev tidigt kunder och vi fortsatte utvecklas, med krävande uppdrag inom oberoende beställarstöd, projektledning och att hitta drivkrafter i en organisation. Vi positionerade oss i gränssnittet mellan verksamhet och IT, och arkitektur blev ett logiskt verktyg.
 • Biner Academy
  Med tiden ökade behovet av att vidareutbilda både personal och uppdragsgivare. Under 2008 startade vi Biner Academy och höll våra första utbildningar inom arkitektur och projektledning. Tidigt inledde vi samarbeten med flera internationellt erkända organisationer.
 • Biner fortsätter att växa
  Vi utvecklade och förfinade våra erbjudanden – inom verksamhetsanalys, arkitektur och agilt arbetssätt – så att de blev mer praktiskt tillämpbara för våra kunder.
 • Nu
  Sommaren 2017 flyttade vi till Lindholmen, lanserade vår nya webbplats och satte målet att bli dubbelt så stora inom tre år.

Jobba hos oss

Karriär

Jag vill arbeta på Biner

...som konsult eller kursledare, utvecklas tillsammans med andra och ta ett ordentligt kliv i karriären.

Säkra min karriär

Verksamhetsarkitekt

Har du förmågan att skapa struktur, transparens och förenkla sammanhang i en komplex miljö? Vi söker dig som vill arbeta med att knyta ihop en organisations verksamhet med stödjande IT-system.

Ansök

Managementkonsult - Digitalisering

Trivs du med att leda andra i arbete och ta egna initiativ? Vi söker dig som drivs av kvalitet, att leverera lösningar utöver det vanliga, ofta tänker ett steg längre och alltid slutför ditt uppdrag

Ansök

Business Analyst

Är du en person som tycker om att prata med människor, har en stark drivkraft och alltid strävar efter att prestera ditt yttersta? Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhetskritiska IT-förändringsprojekt och har förmågan att se och stärka samspelet mellan verksamhet och IT.

Ansök