Berättelsen om oss

»Vi är ett konsult- och utbildningsföretag, som verkar i gränssnittet mellan verksamhet och IT.

Hos oss arbetar branschens främsta experter inom agila arbetssätt, verksamhetsanalys, arkitektur och projektledning. Vad behöver du hjälp med?

Jag ser fram emot att träffa dig och prata om era utmaningar.«

Henrik Attefors, VD Biner Academy

Vad är framgångsfaktorn?

Inom all verksamhetsutveckling är kunskap och kompetens avgörande. Hos Biner finns branschens främsta experter och vi stöttar dig i digitaliseringen av din organisation. Vi är en oberoende leverantör och rekommenderar alltid de lösningar som passar bäst för ditt företag. Våra konsulter arbetar även med utbildning i en unik kombination av teori och praktik.

Full fart framåt

Allt är inte affärsnytta, kunder och kompetenser. Utanför våra utmanande uppdrag är vi ett aktivt och äventyrligt team, med stark sammanhållning inom företaget. För att arbeta som ett lag måste man träna som ett lag – både inom sin verksamhet och under informella former. Flera av bilderna på vår webbplats och i våra kurskataloger kommer från våra äventyr på mountainbike, skidor eller klippväggen.

Fredrik Jalve

Konsult & kursledare

»Vi samlade ihop en grupp konsulter, marknadsansvarig och företagsledning och åkte iväg till Åre. Det var precis i början av året, mörkt, kallt och inte så mycket annat folk. I det vintermörkret föddes Biner Academy.«

Vi har stöttat flera av Sveriges bästa företag

Ikea Volvo Molnlycke Health Care Sveriges Riksdag Swedbank Transportstyrelsen Vastra Gotalandsregionen Vasttrafik Vattenfall Wirelesscar Volvo Penta Toyota Material Handling Stena Metal Skatteverket Volvo Group GE ljuspipette Cevt utan bg Carmenta Hm Group
På konferens i Hemsedal

Medarbetare

Helheten är större än summan av delarna

Vårt team består av cirka 40 medarbetare som är lika dedikerade på arbetet som i tävlingar utanför jobbet. På Biner lutar vi oss inte tillbaka och hoppas på det bästa – vi satsar stenhårt framåt.

Träffa hela teamet

Framgångsresan #

Vi ska inte bli långrandiga, men..

 • Biner rivstartar
  Lars Lundgren och Henrik Attefors startade Biner 2001 och de fick direkt med sig ett par konsulter från sin tidigare arbetsplats. Efter sex månader kom dotcom-kraschen och efterfrågan på it-konsulter sjönk som en sten. Vi såg att våra kunder behövde hjälp med att driva förändringsarbete, sätta nyckelroller, ställa upp kravspecifikationer och göra upphandlingar.
 • Securing Progress
  Volvo och Fortum blev tidigt kunder och vi fortsatte utvecklas med krävande uppdrag inom oberoende beställarstöd och projektledning. Vi ville tillföra drivkraft till organisationer och positionerade oss i gränssnittet mellan verksamhet och IT.
 • Biner Academy
  Med tiden ökade behovet av att vidareutbilda både personal och uppdragsgivare. Under 2008 startade vi Biner Academy och höll våra första utbildningar inom arkitektur och projektledning. Tidigt inledde vi samarbeten med flera internationellt ledande utbildningspartners.
 • Göteborgs Silicon Valley
  Sommaren 2017 flyttade vi till nybyggda kontor på Lindholmspiren. Här trivs vi bra, med närheten till både vatten och centrum.
 • Biner Consultants Academy
  Våra teammöten utvecklades 2018 till ett koncept för kompetensutvecklande internutbildningar och ett forum för erfarenhetsutbyte. Nu träffas vi flera gånger per år för djupdykning, workshops och föreläsningar kring olika ämnen.
 • Scaled Agile Transformation Partner
  Våra konsulter kopplade greppet ordentligt om de agila metoderna och vi växlade upp inom digital transformation. Vi var tidigt ute med flertalet kurser inom agila arbetssätt och anslöt oss 2018 till Scaled Agile Partner Network.
 • Biner Startup Partner
  Hösten 2019 började vi arbeta tillsammans med innovatörer och entreprenörer inom mjukvara, som vi stöttar med våra unika förmågor och erfarenheter inom affärsutveckling, produktägarskap och utvecklingstekniker.
 • Nu
  Vi fortsätter att utveckla och förfina våra erbjudanden – så att de hela tiden blir mer praktiskt tillämpbara för våra kunder. Nu är vi över fyrtio medarbetare och har som ambition att bli många fler under de närmaste åren. Med fler konsulter, mer kunskap och bredare kompetens kan vi stötta ännu fler företag i framtiden.

Jobba hos oss

Karriär

Jag vill arbeta på Biner

...som konsult eller kursledare, utvecklas tillsammans med andra och ta ett ordentligt kliv i karriären.

Säkra min karriär