AIM HIGHER

»Vi är ett konsult- och utbildningsföretag, som verkar i gränssnittet mellan verksamhet och IT.

Hos oss arbetar branschens främsta experter inom agila arbetssätt, verksamhetsanalys, arkitektur och projektledning. Vad behöver du hjälp med?

Jag ser fram emot att träffa dig och prata om era utmaningar.«

Henrik Attefors, VD Biner Academy

Vad är framgångsfaktorn?

Inom all verksamhetsutveckling är kunskap och kompetens avgörande. Hos Biner finns branschens främsta experter och vi stöttar dig i digitaliseringen av din organisation. Vi är en oberoende leverantör och rekommenderar alltid de lösningar som passar bäst för ditt företag. Våra konsulter arbetar även med utbildning i en unik kombination av teori och praktik.

Full fart framåt

Allt är inte affärsnytta, kunder och kompetenser. Utanför våra utmanande uppdrag är vi ett aktivt och äventyrligt team, med stark sammanhållning inom företaget. För att arbeta som ett lag måste man träna som ett lag – både inom sin verksamhet och under informella former.

Vi har stöttat flera av Sveriges bästa företag

Vastra gotalandsregionen black transparent Sveriges riksdag black transparent Astrazeneca black transparent Carmenta black transparent Folksam black transparent Ikea black transparent Skf black transparent Stockholm lans landsting black transparent Swedbank black transparent Toyota material handling blac transparent Transportstyrelsen black transparent Vasttrafik black transparent Zenuity black transparent Region jonkopings lan black transparent Saab black transparent Sandvik black transparent Santa maria black transparent Zeekr logo svg

Framgångsresan #

Vi ska inte bli långrandiga, men..

 • Biner rivstartar
  Lars Lundgren och Henrik Attefors startade Biner 2001 och de fick direkt med sig ett par konsulter från sin tidigare arbetsplats. Efter sex månader kom dotcom-kraschen och efterfrågan på it-konsulter sjönk som en sten. Vi såg att våra kunder behövde hjälp med att driva förändringsarbete, sätta nyckelroller, ställa upp kravspecifikationer och göra upphandlingar.
 • Securing Progress
  Volvo och Fortum blev tidigt kunder och vi fortsatte utvecklas med krävande uppdrag inom oberoende beställarstöd och projektledning. Vi ville tillföra drivkraft till organisationer och positionerade oss i gränssnittet mellan verksamhet och IT.
 • Biner Academy
  Med tiden ökade behovet av att vidareutbilda både personal och uppdragsgivare. Under 2008 startade vi Biner Academy och höll våra första utbildningar inom arkitektur och projektledning. Tidigt inledde vi samarbeten med flera internationellt ledande utbildningspartners.

 • Biner Pioneer in Enterprise Architecture

  I takt med att Biner fortsatte sin utvecklingsresa, markerade 2009 ett betydande år då Open Group lanserade The Open Group Architecture Framework version 9. Biner, som tidigt etablerat sig inom enterprisearkitektur, tog en ledande position i Sverige genom att bli landets första ackrediterade utbildningsleverantör inom ramverket. Detta utökade Biners utbildningsverksamhet till att omfatta hela Norden, inklusive Sverige, Norge, Danmark och Finland, och stärkte ytterligare deras roll som en nyckelaktör i att forma framtidens enterprisearkitekter.
 • Göteborgs Silicon Valley
  Sommaren 2017 flyttade vi till nybyggda kontor på Lindholmspiren. Här trivs vi bra, med närheten till både vatten och centrum.
 • Biner Consultants Academy
  Våra teammöten utvecklades 2018 till ett koncept för kompetensutvecklande internutbildningar och ett forum för erfarenhetsutbyte. Nu träffas vi flera gånger per år för djupdykning, workshops och föreläsningar kring olika ämnen.
 • Scaled Agile Transformation Partner
  Våra konsulter kopplade greppet ordentligt om de agila metoderna och vi växlade upp inom digital transformation. Vi var tidigt ute med flertalet kurser inom agila arbetssätt och anslöt oss 2018 till Scaled Agile Partner Network.
 • Biner Startup Partner
  Hösten 2019 började vi arbeta tillsammans med innovatörer och entreprenörer inom mjukvara, som vi stöttar med våra unika förmågor och erfarenheter inom affärsutveckling, produktägarskap och utvecklingstekniker.
 • Women in Digitalisation

  2021 tog vi ett stort steg genom att hålla vårt första event specifikt av och för kvinnor inom branschen. Denna framgångsrika satsning har sedan dess blivit ett årligt återkommande event och vi är nu stolta över att organisera vårt femte event.
  Biner's Expansion Journey
Under 2022 inledde Biner sin tillväxtresa. Med en tydlig vision om expansion sattes målet att dubbla vår medarbetarstyrka inom fem år. Detta markerade en ny era i vår strävan efter att bredda vår påverkan och fördjupa vårt engagemang inom digital transformation.
 • Welcoming New Colleagues
  
År 2023 välkomnade vi 15 nya kollegor till vårt team, en betydande milstolpe i vår tillväxtresa. Denna utvidgning av vårt team speglar inte bara vår framgång i att uppnå våra tillväxtmål, utan även vårt engagemang för att stärka vårt erbjudande och förmåga att stödja våra kunder i en alltmer digitaliserad värld.
 • Nu
  Vi fortsätter att utveckla och förfina våra erbjudanden – så att de hela tiden blir mer praktiskt tillämpbara för våra kunder. Nu är vi över fyrtio medarbetare och har som ambition att bli många fler under de närmaste åren. Med fler konsulter, mer kunskap och bredare kompetens kan vi stötta ännu fler företag i framtiden.

Jobba hos oss

Jag vill arbeta på Biner

...som konsult eller kursledare, utvecklas tillsammans med andra och ta ett ordentligt kliv i karriären.

Säkra min karriär

Jag behöver utbilda mig

... mitt team eller specialister inom min organisation inför framtidens utmaningar.

Läs mer om våra utbildningar
På konferens i Hemsedal

Helheten är större än summan av delarna

Vårt team består av cirka 45 medarbetare som är lika dedikerade på arbetet som i tävlingar utanför jobbet. På Biner lutar vi oss inte tillbaka och hoppas på det bästa – vi satsar stenhårt framåt.

Träffa hela teamet