article

"Det är kul för mig som coach att se hur alla utvecklas"

Ulrika Lindberg Lindgren är Team Biners coach som med sin fantastiska glädje och sin härliga energi hjälper oss att bli startklara inför Stafettvasan 2020. Ulrika åkte Tjejvasan redan som 16-åring och sedan dess är hon fastbiten längdskidåkare. Med Ulrikas pepp och kunskap så finns det inget som kan stoppa oss! Här svarar hon på 3 snabba frågor om hur det är att träna Team Biner.


Hur är det att träna Team Biner?

Det är jättekul att träna Team Biner! De är ett otroligt gott gäng och det är så roligt med företag som satsar på friskvård och att göra saker ihop! Alla i gruppen är positiva, lyhörda och kämpar på otroligt bra utifrån deras förkunskaper och förutsättningar.

Hur ser formen ut för teamet?

Formen är uppåtgående. För varje teknikpass så blir startsträckan kortare och kortare och alla hittar lättare in i åkningen. Det är så kul för mig som coach att se hur alla utvecklas. Och hur de tänker och resonerar kring tekniken och vad som funkar för dem och vad som är utmanande.

Vad är ditt bästa tips till dem inför loppet?

Mitt tips till åkarna i teamet är att inte stressa i början av sträckorna, utan öppna relativt lugnt, hitta in i tekniken och känslan. Låta skidorna vara med och göra jobbet. Därifrån kan de öka farten successivt och sen lägga in en spurt. Men det viktigaste är ändå att de kommer ihåg att ha kul!

Här hittar du Ulrika: PT-Ullis Sport och coaching