article

”Det är spännande att få prova på nya utmaningar”

–Jag tycker om att jobba med människor och drivs av att se verksamheter och individer växa och utvecklas. Det säger Karina Åberg, konsult på Biner.


Karina kom till oss från Ericsson för några år sedan. På Ericsson hade hon roller som testare, testledare, testkoordinator, projektledare, linjechef och senast som förändringsledare och agil coach.

De senaste åren har hon arbetat mycket med omvandlingen av en traditionellt projektdriven produktutveckling till en Lean och agil produktutveckling.

När hon såg en annons på LinkedIn om att Biner letade efter projektledare, öppnade hon ögonen för Biner.

-Jag kände inte till Biner förut, men jag kände att Biners profil passade mig bra.

Vilka var dina förväntningar på Biner som arbetsgivare?

-Jag ville jobba på ett företag med en "vi-känsla", som Biner har. Arbeta med intressanta uppdrag som Biner tillsätter lockade också. Jag hade inte arbetat som konsult förut, men om du vill arbeta med de saker du är intresserad av är det en konsult du borde vara. Det är spännande och roligt att prova nya utmaningar.

Karina gillar också tryggheten det innebär att ha ett konsultföretag bakom sig.

-Få hjälp med att hitta intressanta uppgifter känns väldigt bra.

Vilken är din roll på Biner idag?

- Jag har ett uppdrag för Volvo Personvagnar där jag arbetar med en identitets- och auktoriseringsprodukt som används för att ge tillgång till anslutna bilar och tjänster. Volvo Personvagnar är mitt i en omvandlingsprocess och går från ett traditionellt vattenfallsprojekttänkande till ett mer produktorienterat tillvägagångssätt och tänkesätt där vi arbetar och använder SAFe®-ramverket.

När jag startade mitt uppdrag var min roll projektledare, men jag har nu bytt till en roll som produktägare (PO) för den produkt jag jobbar med. Som PO är jag ansvarig för att prioritera och definiera vår backlog. Samtidigt har jag en aktiv roll i teamet att driva på omvandlingen och hitta effektiva och produktiva arbetsmetoder.

Vilka egenskaper drar du nytta av i ditt uppdrag?

- Jag är en bra lyssnare, lätt att fånga människor, positiv och målinriktad.

Vad är din passion?


- Att ständigt utvecklas och hitta nya saker, inte stå still. Jag gillar att se förändringar och sätta mål och nå dessa mål.

Karina jämför med att sätta mål inom sport, vilket är en annan sak hon brinner för, nämligen träning. Hon deltar i simning och har varit aktiv själv, utbildat barn och ungdomar och är idag styrelsemedlem för en simförening. Hon bor i Sisjön i Göteborg med sin man och två barn och gillar att resa till både snö och sol.