article

”Det är spännande att få prova på nya utmaningar”

–Jag tycker om att jobba med människor och drivs av att se verksamheter och individer växa och utvecklas. Det säger Karina Åberg, konsult på Biner.


Karina kom till oss från Ericsson för ett par år sedan. På Ericsson hade hon roller som testare, testledare, test-koordinator, projektledare, linjechef och senast som förändringsledare och agil coach.

De senaste åren har hon job­­bat mycket med transformering av en traditionellt projektdriven produktutveckling till en mer lean och agil produktutveckling.

När hon såg en annons på LinkedIn om att Biner sökte projektledare, agila coacher och business analysts så fick hon upp ögonen för Biner.

Jag kände inte till Biner tidigare, men jag kände att Biners sportiga bilder och aktiva profil passade mig bra.

Vad hade du för förväntningar på Biner som arbetsgivare?

Jag ville gärna arbeta på ett företag med ”vi-känsla”, som Biner har. Att arbeta med intressanta uppdrag där Biner verkade lockade också. Jag hade inte arbetat som konsult tidigare, men om man vill jobba med de saker man är intresserad av så är det konsult man ska vara. Det är spännande och kul att få prova på nya utmaningar.

Karina tycker även om tryggheten som det innebär att ha ett konsultbolag i ryggen.

Att få hjälp med att hitta intressanta uppdrag känns väldigt bra.

Vilken är din roll hos Biner idag?

– Jag har ett konsultuppdrag för Volvo Cars där jag arbetar med en identitets- och behörighetsprodukt som används för att ge åtkomst till uppkopplade bilar och tjänster. Volvo Cars är mitt uppe i en transformeringsprocess och går från ett traditionellt vattenfallsprojekttänk till ett mer agilt produktorienterat arbets- och tankesätt där vi arbetar och använder oss av SAFe® ramverket.

När jag påbörjade mitt uppdrag så var min roll som projektledare, men jag har nu gått över till en roll som Product Owner (PO) för den produkt jag jobbar med. Som PO är jag ansvarig för att prioritera och definiera teamets backlogg. Jag har samtidigt en aktiv roll i att vi som team lyckas med den agila transformeringen och hittar effektiva och produktiva arbetssätt.

Vilka egenskaper har du nytta av i ditt uppdrag?

Jag är en god lyssnare, har lätt att ta människor, är positiv och målinriktad.

Vad brinner du för?

Att hela tiden utvecklas och hitta nya saker, inte stå stilla. Jag tycker om att se förändringar och att sätta upp mål och att nå de målen.

Karina jämför med att sätta mål inom idrott som är en annan sak som hon brinner för, nämligen träning och motion. Hon är engagerad inom simsport och har både varit aktiv själv, tränat barn och ungdomar och sitter idag i styrelsen i en simförening. Hon bor i Sisjön i Göteborg med man och två barn och gillar att resa till såväl snö som sol.