article

Louise är Biners mest rutinerade Vasaloppsåkare

Stafettvasan närmar sig med stormsteg och den 28 februari i år står Team Biner starka på startlinjen. En av deltagarna är Louise Fundin som kört både Öppet Spår, Halvvasan och Tjejvasan tidigare.

Louise har arbetat på Biner sedan januari 2018 och har just nu sitt uppdrag som projektledare på Vattenfall IT.


Louise, vad tycker du om Biners satsning på Stafettvasan?

Jättekul att vi satsar på ett lite annorlunda lopp och upplägget med regelbunden teknikträning i Skidome har varit toppen. Det blir riktigt kul att åka till Sälen tillsammans med kollegorna, med ett gemensamt mål att ta oss snabbast möjligt till Mora på skidor.

Hur är formen?

Den var klart bättre för 10 år sedan när jag åkte öppet spår, men det mesta sitter i huvudet så det kommer gå bra!

Hur har du tränat inför loppet?

De teknikpass vi kört i Skidome hela hösten har förbättrat mig som skidåkare fantastiskt mycket! Annars simmar jag regelbundet vilket är bra för både kondition och styrka. Och så leker och cyklar jag mycket med barnen. Jag hoppas det kommer räcka!

Vilka förväntningar har du inför Stafettvasan?

De Vasalopp jag tidigare varit med på har varit mycket välarrengerade och det är otroligt att all logistik fungerar så bra med så många deltagare. Jag ser fram emot blåbärssoppan!

Har du gjort några misstag i tidigare lopp som du inte kommer att göra om?

Att valla rätt är svårt, så jag ser fram emot att köra på mina nya vallningsfria skidor från Madshus! Det blir en kortare sträcka nu än vad jag åkt tidigare, så jag ska försöka köra lite hårdare från början än jag gjort i mina andra Vasalopp.