article

"Vi på Biner är ett glatt och aktivt gäng som gillar utmaningar, både privat och i arbetslivet"

Snart är det dags för Stafettvasan och den 28 februari står Biner på startlinjen i Sälen och ska tillsammans dela på sträckan fram till Mora. Henrik Attefors, vd på Biner Academy, och en av deltagarna i Team Biner berättar om varför Biner ställer upp i stafetten och om vägen dit.


Varför ska Biner ställa upp med ett team i Stafettvasan?

Vi på Biner är ett glatt och aktivt gäng som gillar utmaningar, både privat och i arbetslivet. Tidigare har vi ställt upp i Toughest och när vi presenterade den här idén för lite mer än ett år sedan var alla spänt nyfikna på hur det skulle gå till. Några i gänget har åkt Vasaloppet förut, men för många var det mycket länge sedan de åkte längdskidor och vissa hade aldrig testat.

Hur har upplägget kring träning sett ut för teamet under hösten?

Vi började med en prova på tur tillsammans i Sälen förra våren för att testa på. Sedan dess har vi tillsammans med Aktivitus trevliga och duktiga coacher kört gemensamma teknikträningspass en gång i månaden i Skidome.

Vilka tips tar du med dig från de gemensamma träningarna?

Vår coach Ullis är jätteduktig och vi får många bra tips med oss från varje träningstillfälle. Något som hjälper mig är att tänka på att försöka hitta en rytm i åkningen, ha en hög höft, titta dit jag vill åka, jobba med fötterna och stavarna i kurvor och ju mer man tränar ju bättre går det 😊

Slutligen, hur ser din egen uppladdning inför loppet ut?

Jag försöker hitta och skapa tillfällen att komma ut på längdskidorna så ofta som möjligt. Snöläget i Göteborgsområdet i år har gjort det lite klurigt så varje gång jag går förbi en stakmaskin på gymmet så brukar jag rycka lite i den också.