article

Vilken SAFe® kurs ska jag gå?

På Biner erbjuder vi SAFe-kurser som alla är väldigt värdefulla för dig som skall börja arbeta, eller redan arbetar, med SAFe.

Om du känner dig förvirrad kring vilken kurs som passar just dig så har du kommit rätt. I den här artikeln reder vi ut vilken av Biners SAFe-kurser som riktar sig till vilken målgrupp.


Generellt för alla kurser är att de innehåller en del som förklarar SAFe som ramverk och varför man ska använda det. Därtill innehåller alla kurser en del om SAFes agila värderingar och principer. Alla kurser bygger på ett aktivt lärande vilket är ett kraftfullt sätt för inlärning och innebär att teori blandas med praktik i kursens olika typer övningar. De praktiska övningarna är riktade mot den typ av roll som kursen riktar sig emot.  

Leading SAFe® #

Denna kurs ger en mycket bra överblick över hela ramverket. Kursen är perfekt för dig som vill lära dig och förstå vad SAFe är och hur det tillämpas i praktiken. Kursen är en utmärkt instegskurs till SAFe då de flesta områden tas upp och det är vanligt att ledare och chefer i en organisation som står inför ett införande av SAFe går denna kurs. I denna kurs finns även en simulering av en så kallad Program Increment (PI) Planning som är ett nyckelevent i SAFe.

För dig som:

 • Vill lära dig och förstå grunderna SAFe
 • Vill öva på och få en praktisk förståelse för hur ett PI-Planning event går till

SAFe® Product Owner / Product Manager #

I den här kursen går vi noga igenom hur du i rollen som Product Owner och Product Manager bidrar och levererar värde i en agil organisation. Du får lära dig ett beprövat arbetssätt att utföra de aktiviteter och hantera de verktyg som du behöver för att hantera backloggar och driva agila program.

För dig som:

 • Vill anta ett Lean-Agilt arbetssätt i rollen som Product Owner och Product Manager
 • Vill lära dig att skriva Epics och bryta ner dem till Features och User Stories.
 • Vill få en djup förståelse för Agila Release Tåg (ART) och hur de skapar värde
 • Vill lära dig hur man arbetar i kontinuerliga leveranser och anammar DevOps-kulturen

SAFe® for Teams #

Denna kurs är framförallt avsedd för teammedlemmar som till exempel utvecklare men även för Scrum Masters och Product Owners. Kursen är extra lämplig i de fall där man har ett eller flera team som ska arbeta som team i SAFe, men kursen går naturligtvis att gå ändå. I denna kurs tränar du på alla teamevents som finns i SAFe inklusive nyckeleventet PI Planning - där en stor simulering genomförs.

För dig som:

 • Är en av flera teammedlemmar som ska arbeta som ett team i SAFe
 • Vill öva praktiskt på alla teamevents i SAFe, inklusive nyckeleventet PI Planning
 • Vill säkerställa att ert team arbetar effektivt och smidigt tillsammans. Då är denna kurs mycket lämplig som företagskurs

SAFe® for Architects

Den här kursen hjälper arkitekter att förstå hur man kan medverka till beständiga värdeflöden i sin organisation. Vi går igenom hur arkitektens roll i SAFe samverkar med andra parter, intressenter och kunder.

Kursen är lämplig för dig som vill lära dig mer om rollen som system-, lösnings- och enterprisearkitekt i ett Lean-Agilt företag. Här får du en djupare inblick i hur arkitektur möjliggör ett kontinuerligt värdeflöde samt hur du som arkitekt kan bidra till att skapa ett Lean-Agilt företag och arbetssätt.

Deltagare i den här kursen bör vara bekanta med de agila principerna och praxis och bör även ha deltagit i minst en SAFe-kurs innan.

För dig som:

 • Är arkitekt och arbetar, eller kommer att arbeta, i ett Lean-Agilt företag
 • Vill lära dig hur du medverkar i beständiga värdeflöden

Bra att veta #

Alla kurser är 2-3 dagar och efter kursen har du möjlighet att erhålla certifiering efter att ha genomfört ett test med godkänt resultat. Detta test ska göras inom 30 dagar från avslutad kurs.

Kurserna hålls av Biners certifierade SAFe Program Consultants, som alla har omfattande erfarenhet av att coacha, utbilda samt praktiskt arbeta med SAFe och DevOps i organisationer som strävar emot att bli mer agila.

Kurser

Online E-Learning

Varför IIBA® certifieringsförberedande e-learning?

IIBA® certifieringsförberedande e-learning

Verksamhetsanalys

Online E-Learning

Maximera dina chanser att lyckas med certifiering i PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA)® med vår förberedande e-learningkurs. 

PMI-PBA® Certifieringsförberedelse

Verksamhetsanalys

Online E-Learning

Kursen består av en grundläggande genomgång av principerna för EA och ramverket TOGAF 9 enligt krav för certifiering från The Open Group.

TOGAF®9 Training Foundation

Arkitektur

2 dagar Klassrumskurs

I den här tvådagarskursen får du kunskapen du behöver för att bidra och leverera värde i en agil organisation. Du får lära dig ett beprövat arbetssätt att utföra de aktiviteter och...

SAFe® Product Owner / Product Manager

Nästa datum: 19 nov Plats: Göteborg

2 dagar Klassrumskurs

Modellera krav och arkitektur med verktyget Sparx Enterprise Architect! En praktisk kurs som kombinerar teori och praktik

Sparx Enterprise Architect

Nästa datum: 19 nov Plats: Göteborg, Stockholm

3 dagar Klassrumskurs

Biner har tagit fram kursen för dig som vill utvecklas i rollen som verksamhetsanalytiker. Vi har utgått från våra egna omfattande erfarenheter av att driva och genomföra förändrin...

Business Analysis in Practice

Nästa datum: 26 nov Plats: Göteborg, Stockholm

2 dagar Klassrumskurs

Scaled Agile Framework (SAFe®) har blivit allt mer aktuellt och betydelsefullt den senaste tiden och kompetensen är något som efterfrågas stort på marknaden just nu. I kursen Leadi...

Leading SAFe® 4.6

Nästa datum: 27 nov Plats: Göteborg, Stockholm

3 dagar Klassrumskurs

SAFe® for Architects

Nästa datum: 3 dec Plats: Stockholm, Göteborg

3 dagar Blended Learning

Marknadens snabbaste och mest kostnadseffektiva kurs i det populära ramverket. Certifiering ingår!

TOGAF 9 standard Training Foundation & Certified (blended)

Nästa datum: 4 dec Plats: Göteborg, Stockholm

2 dagar Klassrumskurs

SAFe® DevOps

Nästa datum: 10 dec Plats: Göteborg, Stockholm

1 dag Klassrumskurs

Vi känner alla till de typiska IT-beteendena där utvecklare sjösätter till synes otestade lösningar och låter drift och förvaltning plocka upp spillrorna. Vi hör utvecklare som kla...

The Phoenix Project - A DevOps business simulation

Nästa datum: 25 feb Plats: Göteborg

2 dagar Klassrumskurs

Biners kurs ”Product Owner Boot Camp” ger dig två dagars drillning i de nödvändiga kunskaper och erfarenheter du behöver i rollen som Product Owner.

Product Owner Boot Camp

Nästa datum: 18 mars Plats: Göteborg, Stockholm

1 dag Klassrumskurs

Få de färdigheter som behövs för att bli en högpresterande teammedlem i ett Agile Release Train (ART) och lär dig hur du samarbetar effektivt med andra team.

SAFe® for Teams

Nästa datum: 16 apr Plats: Gothenburg