article

Ett betydande framsteg för Enterprisearkitektur

I förra veckan kom nyheten att TOGAF 9.2 nu lanseras. Det här är den första stora uppdateringen sedan TOGAF-standarden, version 9.1, publicerades i december 2011.


The Open Group Architecture Framework (TOGAF®) är en metod och en global standard för utveckling av Enterprise Architecture (EA). Med TOGAF® som stöd kan du organisera utvecklingsprocessen med ett systematiskt tillvägagångssätt som syftar till att minska riskerna i ditt förändringsarbete, upprätthålla deadlines, hålla budgeten och producera resultat med kvalitet.

"TOGAF® Standard, Version 9.2 ger ett förbättrat stöd inom området för Business Architecture till Enterprisearkitekter som arbetar med initiativ kopplade till strategiska affärsbehov. Uppdateringarna omfattar flertalet praktiskt inriktade handledningar som är utformade för att lätt kunna appliceras.", säger Bryan Lail, The Open Group Business Arkitektur Workstream Lead, Raytheon Company.

TOGAF® Standard, Version 9.2 innehåller bland annat följande nyheter:

Fas A

- Ökat fokus på förmågor ”Capabilities”

- Förbättrad vägledning för utveckling av affärsmodeller

- Förbättrade strukturer för övergången till fas B

Fas C, D, E, F, G, H

- Förbättringar i struktur och kapitelindelning

- Förbättringar i avsnittet kring målanalys

- I fas D finns referenser till externa riktlinjer och mallar

- Förbättrat och mer likriktat innehåll

Vi på Biner har uppdaterat oss på förändringarna i version 9.2 och erbjuder dig de två ackrediterade kurserna TOGAF Foundation & Certified som är marknadens snabbaste och mest kostnadseffektiva kurser i det populära ramverket. Du får även möjlighet att certifiera dig direkt i samband med kursen.

Kursen består av:

  • TOGAF Foundation, en e-learningdel med tyngd på grundläggande teori
  • TOGAF Certified, en klassrumsdel på tre dagar med fördjupning på hur TOGAF tillämpas i praktiken

Vi har kurser både i Stockholm och Göteborg. För att göra din organisation redo för morgondagens förändringar kan vi även skräddarsy en företagsutbildning efter era specifika behov och utmaningar. Då får ditt team en gemensam plattform att arbeta utifrån, samsyn kring alla begrepp och kunskap om hur teorierna omsätts i praktiken.

Här finns en film om uppdateringen.

Partner The Open Group

Kurser